МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
24.01.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Снимки: Gabrovo News
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
19.12.2017

В дните, когато притеснението за финансовото състояние на болницата заема връх над очакването за предстоящите светли празници има новини, които стоплят и дават надежда, че добрите дела не са спомен от миналото. МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ предколедно има повод за радост. Евродепутатът г-н Андрей Новаков дари с лични средства 10 нови болнични легла с матраци и стойка за инфузии заОтделение по акушерство и гинекология. Интересното е, че средствата са събрани на сватбеното тържество на депутата. Ние благодарим, че сме сред избраните да получат това дарение. Имаме и лично дарение Монитор и Перфузор на стойност 5000лв. за Отделение по акушерство и гинекология  от габровка, която желае анонимност. Получихме дарение от Българската Коледа – дихателен апарат и перфузор. Благодаря на депутата от БСП Кристина Сидорова и на Кирил Добрев за съдействието. Получихме апаратура по проектна Министерство на здравеопазването, финансиран по Програма БГ 07 „Инициативи за обществено здраве“ по ПДП №4 „Подобрено качество на пренаталната диагностика и неонаталните грижи“  - Апарат за механична вентилация на новородени и деца, два броя Инкубатор за интензивна грижа за новородени и недоносени деца, Транспортен инкубатор с интегриран респиратор и монитор за интензивна терапия за новородени деца, Инфузионна помпа, Монитор за основни жизнени функции с пулсоксиметър, Лампа за фототерапия на новородени, Ултразвуков апарат 2D, а всички лекари в отделението преминаха обучение. Със средства на министерство на здравеопазването приключи ремонтът на Отделение по педиатрия. До дни децата и майките им ще бъдат в новото отделение в  стаи със самостоятелни санитарни помещения. Благодарим на Тера МОЛ - Габрово за подетата благотворителна кампания за събиране на играчки, маси и детски столчета за хранене. Благодаря на всички дарители за това, че връщате вярата ни  в доброто, че избрахте нас. Убедена съм, че всеки работещ в лечебното заведение и всеки пациент ще ви бъде благодарен.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
24.11.2017

Вече девета година в МБАЛ “Д-Р Тота Венкова “АД, гр. Габрово работи сектор по инвазивна кардиология към Кардиологично отделение със съвременна апаратура, дарение от O.L.V. Clinic в гр. Аалст, Белгия. Една от водещите болници в областта на инвазивната кардиология и кардиохирургия в Белгия обучава ежегодно лекари от Кардиологично отделение. Това гарантира по-доброто качество на медицинските дейности и въвеждането на нови методи за лечение на сърдечно-съдовите заболявания.В рамките на ежегодните дни на инвазивната кардиология в болницата тази година гостува екип от инвазивни специалисти - д-р Емануеле Барбато и медицинските сестри Лизбет Де Блок и Елс Ван Заер. Съвместно с лекарите и сестрите в инвазивна кардиология бяха осъществени инвазивни процедури на осем болни с комплексни сърдечно-съдови заболявания (хронични запушвания на коронарни съдове и пациенти с калцирали коронарни съдове). Осъществени бяха две ротаблации. За първи път в региона бе имплантиран биоразградим медикамент излъчващ  имплант, който след една година се резорбира от организма.  Нито един от лекуваните пациенти  не е  заплатил допълнително за полученото  високоспециализирано  лечение и за поставените стентове. Само преди дни в отделението работи и друг специалист - д-р Ерик Уиффелс, които е заместник директор по медицинските дейности на O.L.V. Clinic. Според изпълнителния директор на МБАЛ “Д-р Тота Венкова “  партньорството между двете болници е пример са сътрудничество в полза на гражданите на област Габрово и шанс за лекарите да се учат от най – добрите!
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
09.11.2017

МБАЛ “Д-р Тота Венкова“АД, гр. Габрово е в партньорски отношения с ОЛВ Клиника в гр. Аалст - Белгия. Тази година  акцента е върху партньорство на администрациите на двете болници. Пред Медицинския съвет и пред ръководството на болницата бе представена системата за измерване на качеството на ОЛВ Клиника. В болницата гостуват Ерик Уифелс – медицински директор на болницата, инвазивен кардиолог, Франк Стаеленс –  административен директор, отговорен за системата за измерване на качеството и д-р Етиен Фонтейн –уролог. В момента в ОЛВ Клиника се обучават двама млади лекари от габровската болница - д-р Мирослава Василева- кардиолог и д-р Росен Иванов – гастроентеролог. Идеята на ръководството на МБАЛ “ Д-р Тота Венкова “АД, гр. Габрово е с помощта на ОЛВ Клиника болницата да е първата болница в България, която измерва качеството на медицинските си дейности по собствена методика, като те ще бъдат известни на обществеността чрез сайта на болницата и по този начин пациентите ще имат информация за резултатите от дейността на всяко отделение. Двете болници ще си партнират и в проекти с европейско финансиране с цел подобряване качеството на медицинските дейности.Според д-р Савчева – изпълнителен директор на  МБАЛ “ Д-р Тота Венкова “АД гр. Габрово, ако българските болници говорят и издигат като най – важен проблем недофинансирането вратите им ще бъдат затворени, поради това, че няма да имат пациенти, а не от липса на лекари или фалити. Вярно е, че сме търговски дружества, но никой директор не бива да забравя, че управлява болница.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
15.05.2017

За 12-та поредна година Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология, и с подкрeпата на Дерматологични Лаборатории Avene, организира Национална кампания за превенция на рака на кожата.Кампанията е насочена само към образувания на кожата подозрителни за кожен рак. Безплатно няма да бъдат консултирани пациенти с други кожни заболявания.  МБАЛ “Д-р Тота Венкова”АД, гр. Габрово в Отделение по кожни и венерични болести от 10.00 ч. до 17.00 ч.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
04.05.2017

Декларация 
на Националното сдружение на областните  многопрофилни  болници за активно лечение, приета на редовно събрание на сдружението, състояло се на 27 април 2017г . в град  Шумен 
Като директори на областните многопрофилни болници за активно лечение изразяваме несъгласие с приетите правила от Надзорният съвет на НЗОК и определените бюджети на областните болници.  С така приетите бюджети категорично няма да можем да гарантираме безпроблемната работа на областните болници, които осигуряват обслужването на голяма част от населението на областно ниво.Тенденцията за намаляване на бюджетите през последните години под формата на “ лимити “, “ закупен  от НЗОК обем дейности  “, “ прогнозен месечен бюджет  “ води до  намален обем дейност, ограничен достъп  на пациентите до болнична медицинска помощ , понижава се качеството на медицинската помощ . Намалените  приходи водят до невъзможност да се задържат лекари и медицински специалисти  за чието продължително обучение болниците са инвестирали много средства.  Това затруднява организацията на работа и води да невъзможност да се изпълняват медицинските стандарти. Областните болници са с различен статут и в структурата си имат  задължителни звена , чиято дейност не се финансира – Отделения по трансфузионна хематология, Отделения по съдебна медицина, Звена по вътрешен одит, Звена за обществени поръчки. На фона на ежегодно увеличаване на разходите на болниците  поради увеличаване на минималната работна заплата , увеличаване цените на газ и ел. енергия, увеличаване на разходите за преминал пациент, поради застаряване на населението и повече разходи за лечение и диагностика на съпътстващи заболявания, приходите на областните болници ежегодно се намаляват. В обществото целенасочено се подържа мнение , че проблемите със задълженията на болниците са резултат от “лошо управление на болниците  при непрекъснато увеличаващо се финансиране “. Нашите предложения:       
  1. Преразглеждане на бюджетите на областните болници.
  2. Плащане на надлимитната дейност за 2015г. , 2016г. и първо тримесечие на 2017 г.
  3. Актуализация на бюджета.
  4. Промяна на методиката за финансиране на МЗ, като се включат дейности, не финансирани от НЗОК – дейности на Отделения по трансфузионна хематология и Съдебна медицина.
  5. Да се стартират анонсираните от политически сили разговори за постигане на надпартиен консенсус по проблемите в здравеопазването – финансиране и тежък кадрови дефицит.
С това изявление сме водени единствено от желание да гарантираме обслужването на населението от нашите региони и запазване на най – ценния капитал – човешките ресурси. Предупреждаваме, че, ако не се променят правилата всеки трети месец от тримесечията ще имаме дълги листи на чакащи и напрежение в болниците.Ако това не се случи ще бъдем принудени да не подпишем договори с НЗОК, напълно осъзнавайки последиците от подобен акт с разбирането, че това е единствената възможност да защитим интересите на здравноосигурените български граждани и на лекарите и медицинските специалисти. 
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
08.02.2017

 
Д-р Тодор Попов, дм е консултант към отделение по УНГ болести на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД,  гр. Габрово. Благодарение на колаборацията с екипа на отделението и в частност д-р Димитър Димитров, вече голям брой болни получиха решение на техните здравословни проблеми от страна на УНГ органите в съответствие на най-високите медицински стандарти.
 
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
01.11.2016

На 28 октомври 2016г. в гр. Аалст между O.L.V. Clinic и МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД бе подписан двустранен протокол за сътрудничество. С това се създават нови хоризонти в развитието на партньорството. Ежегодно четирима лекари от Габрово ще се обучават за един месец в O.L.V. Clinic, като два пъти годишно в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ ще гостуват, работят и консултират белгийски лекари.Двете болници ще си партнират по европейски проекти.На пописването присъства посланика на България в Кралство Белгия г-жа Мая Добрева, а протоколът бе подписан от кмета на гр. Аалст и кмета на гр. Габрово.На церемонията присъстваха всички лекари, които са посетили нашата болница и с интерес проследиха развитието й.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
08.03.2016
Днес - 8 март 2016 година, представители на дружество „Майчина грижа” гр. Габрово: г-жа Маргарита Мънчева, г-жа Нина Иванова и г-жа Десислава Ненова - старша медицинска сестра в отделение по кожни и венерически болести, поздравиха жените лекувани в Отделение по акушерство и гинекология и Медицинска онкология, поднесоха им цветя и шоколад, пожелаха бързо възстановяване и изписване от болницата.
Отчетен бе и приноса на д-р Тота Венкова - първата българска жена-лекар, степендиантка на дружеството „Майчина грижа” и патрон на Габровската болница.
Повод за посещението беше Международния ден на жените - 8 март.
Уважени бяха и жените от дежурните на смяна медицински екипи.
Посетено беше и отделението по неонатология, където се грижим и лекуваме нашите най-малки пациенти.
Ръководството на болницата изказва благодарност за оказаното внимание към нашите пациенти.
22.01.2016
МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД получи за поредна година подарък от Клуб „Приятели на Белгия” и фондация „Хора в помощ на България Аалст-Габрово” 15 броя матраци за болнични легла. Цялото дарение е за Отделение по нервни болести, където се лекуват най-тежко болните пациенти.

Ръководството на болницата благодари за съпричастността
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 ... 9 10 11

Категории новини