МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
08.03.2016
Днес - 8 март 2016 година, представители на дружество „Майчина грижа” гр. Габрово: г-жа Маргарита Мънчева, г-жа Нина Иванова и г-жа Десислава Ненова - старша медицинска сестра в отделение по кожни и венерически болести, поздравиха жените лекувани в Отделение по акушерство и гинекология и Медицинска онкология, поднесоха им цветя и шоколад, пожелаха бързо възстановяване и изписване от болницата.
Отчетен бе и приноса на д-р Тота Венкова - първата българска жена-лекар, степендиантка на дружеството „Майчина грижа” и патрон на Габровската болница.
Повод за посещението беше Международния ден на жените - 8 март.
Уважени бяха и жените от дежурните на смяна медицински екипи.
Посетено беше и отделението по неонатология, където се грижим и лекуваме нашите най-малки пациенти.
Ръководството на болницата изказва благодарност за оказаното внимание към нашите пациенти.
22.01.2016
МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД получи за поредна година подарък от Клуб „Приятели на Белгия” и фондация „Хора в помощ на България Аалст-Габрово” 15 броя матраци за болнични легла. Цялото дарение е за Отделение по нервни болести, където се лекуват най-тежко болните пациенти.

Ръководството на болницата благодари за съпричастността
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
27.11.2015
На 21 ноември в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” се проведе заключителна пресконференция по проект BG161PO001/1.1-08/2010  „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации”, „МБАЛ-Габрово АД изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания” на стойност 5 535 608, 77лв.
На пресконференцията присъстваха: Министърът на здравеопазването Д-р Петър Москов, Заместник министърът Д-р Адам Персенски, Вицепремиерът г.н Томислав Дончев, Кметът на град Габрово г.жа Таня Христова.

Д-р Савчева отбелязва, че изпълнението на проекта е посветено на 160 години от рождението на патрона на лечебното заведение д-р Тота Венкова. В презентацията се показва как Министерство на здравеопазването и ръководствата на МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” използват европейско финансиране за изграждане устойчиви политики за развитие на лечебното заведение, а не просто се „усвояват средства”. Показана бе не само новата апаратура , а и лекарите, които ще работят с нея. До всеки апарат има квалифициран лекар, който ще работи, а част от тези лекари са специализирали във водещи европейски клиники.
В изказването си вицепремиера Томислав Дончев отбеляза ,че най-добре изхарчените пари са тези ,които директно подобряват живота на хората.
Д-р Москов отбеляза, че резултатите от изпълнението на проекта са много добри и са такива благодарение на добрия административен капацитет на лечебното заведение.
Гостуващите директори от болницата O.L.V. Clinic в гр. Аалст и гр. Гент, Белгия не скриха задоволството си от това как се харчат ефективно средства на европейските данъкоплатци.

Д-р Москов откри реновираното Вътрешно отделение със средства на Министерство на здравеопазването, като разговаря с лекарите. Д-р Москов посети и Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, където разговаря с лекар от болницата, който е пациент в отделението, като му вдъхна надежда в сериозната битка, която му предстои, а д-р Москов получи подкрепа от колегата си за реформата. Същите думи чу министъра и от лекарите във Вътрешно отделение.
За край на пресконференцията беше избрана посланието: „Това нито е най-високия, нито е най-стръмния връх, който ще покорим заедно”


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
27.11.2015
В МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД гостуват директорът на O.L.V. Clinic, гр. Аалст – Белгия Mr. Marc Van Jytven и член на съвета на директорите на O.L.V. Clinic Mr. Pascal Verdonck

Mr. Marc Van Jytven презентира пред медицинския съвет на МБАЛ „Д-р Тота Венкова” приоритетите в дейността на O.L.V. Clinic – качеството на медицинските услуги и сигурност на пациентите.

В лечебното заведение се провеждат ежегодните дни на инвазивната кардиология, където гост е проф. Хендрикс и две медицински сестри от гр. Аалст – Белгия, както и доц. Кларов от Националната кардиологична болница.

Гаст на болницата е и д-р Етиен Фонтейн, който работи съвместно с лекарите от Урологично отделение.

На срещата с директорите от O.L.V. Clinic и МБАЛ „Д-р Тота Венкова” се начертават перспективите за разширяване на сътрудничеството между двете болници.

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
30.09.2015
В МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД - гр. Габрово считано от 21.09.2015 г е създаден Здравно консултативен център за майчино и детско здраве
Центъра е разположен на втори етаж в АГ комплекс, приемно консултативни кабинети, кабинет № 2
с работно време от 8:00 до 16:30 ч делнични дни
Тел за връзка: 066 800 243 вътрешен 645
моб. тел: 0888 72 88 38
е mail: programa_mbalgabrovo©abv.bg

Повече информация за дейностите може да намерите на следния адрес::Правила
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
26.08.2015
На 25 август 2015г. в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” се проведе текуща пресконференция по проект „BG161PO001/1.1-08/2010 „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации”, „МБАЛ-Габрово АД изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания”.
28.05.2015
Dr. Jan Van den Haute гинеколог от Белгия ще има платени прегледи на пациенти с гинекологични заболявания.

Записвания: от 29 май 2015г. на телефон 066 80 89 07.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.03.2015
Всички пациенти на МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД, гр. Габрово, считано от 16 март 2015г. ще бъдат приемани за лечение и изписвани задължително с представена лична карта.

Изискването е въведено от НЗОК.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини