МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
19.12.2014
Празник преди Рождество в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”


На 18 декември 2014г. имаше предколеден прекрасен празник.
Министър д-р Москов, зам. министър д-р Шарков и началник кабинет Руслана Петрова, кмет г-жа Таня Христова, областен управител г-н Николай Сираков бяха гости на лечебното заведение.
Повод беше откриване на реновирано Кардиологично отделение.
Ремонтът е осъществен със собствени средства и това е третото напълно обновено отделение за срок от две години. След ремонта изцяло са подменени всички инсталации, а всяка стая е със самостоятелна баня и тоалетна.
Изпълнителният директор д-р Нели Савчева представи сегашното състояние на лечебното заведение, опасностите и визията за развитие и каза на министър Москов, че след участието в първото заседание на Висшия медицински съвет е убедена, че визията за развитието на лечебното заведение е част от представената от министър Москов „Реформа чрез цели”.
Министър Москов отбеляза, че Министерство на здравеопазването сменя подхода си към болниците и вече ще бъдат подпомагани болниците, които са работещи и стабилни. Министърът беше изненадан с връчена от името на работещите в болницата „Декларация за подкрепа на действията на министър Москов по опазване живота, здравето и достойнството на работещите лекари и медицински сестри.
Наградени бяха д-р Недка Радкова – реаниматор за лоялност и постигнати професионални резултати, показани през 40 годишната й работа в Отделение по анестезиология и интензивно лечение, както и медицинска сестра Цана Николова, която работи 45 години в Отделение по Хирургия.
Министърът на здравеопазването дойде като Дядо Коледа и донесе вести за това, че Министерство на здравеопазването отпуска 320 000 лв. за ремонт на Вътрешно отделение, а през 2015г. ще отпусне средства за ремонт на Отделение по нервни болести.
Добри думи към работещите имаше от кмета на Габрово г-жа Таня Христова и областния управител г-н Николай Сираков.
Както отбелязаха лекарите и медицинските специалисти в това фоайе са посрещани седем министри за пет години, но никога не е имало толкова ръкопляскания за министър и толкова много прегръдки от министър за лекари и сестри.
Д-р Москов съобщи и други добри новини, че Министерство на здравеопазването гарантира изпълнението на проекта по СРИП и болницата ще получи апаратура и строителство на стойност 5 500 000 лв.през 2015г., още през месец януари ще бъде доставен реанимобилът.
Работещите в болницата коментират, че за пръв път министър гарантира, че стои зад болницата и работещите вярват на министъра си.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
20.10.2014
На 19 октомври 2014г. БЛС отбеляза празникът на българския лекар - Денят на Св. Иван Рилски - Чудотворец и 25 години то възстановяване на съсловната организация с концерт във Военния клуб в гр. София.
Трима лекари от МБАЛ „Д-р Тота Венкова” са сред наградените:
д-р Тодор Шандурков за принос във възстановяването на БЛС;
д-р Станистлав Рачев със сребърна значка на БЛС;
д-р Нели Савчева - изпълнителен директор, като „Болничен мениджър на годината”.
Участник в тържествения концерт беше Хайгашот Агасян, които засвидетелства признателността си към лекарите от габровската болница.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.10.2014
Във връзка пет години от създаването на инвазивната кардиология в Габрово, проф. Хендрикс и екипа му бяха на поредно посещение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД. По време на посещението бяха обсъдени „трудни” кардиологични случаи и трите дена на посещението бяха направени процедури и изнесени теоретични обучения.
Д-р Хендрикс отбеляза със задоволство напредъка в развитието на инвазивната кардиология и бързо настъпващите видими промени в болницата – все повече напълно реновирани отделения и нова апаратура. Д-р Хендрикс заяви готовността си да продължава да работи за утвърждаването на инвазивната кардиология в Габрово като една от водещите в страната.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.10.2014
След посещението на кмета на град Петах Тиква Ицик Браверман на 10.10.2014г. в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД беше посланикът на Израел Негово Превъзходителство Шаул Камиса Рез и г-н Яков Джераси. На срещата с ръководството на болницата и кмета на Габрово госпожа Т. Христова бяха запознати с напредъка на медицината в Израел и възможности за партньорство между Габровската болница и водещи израелски болници. В инвазивната кардиология Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз се срещна с д-р Пенко Гергански и изрази възхищението си, че толкова високо квалифициран лекар е избрал да специализира в Израел, но се е върнал и работи в България.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
09.10.2014
Кметът на Петах Тиква Ицик Браверман и Кмета на Габрово Таня Христова посетиха МБАЛ „Д-р Т. Венкова”. Гостите бяха запознати от изпълнителния директор Д-р Нели Савчева с проблемите и перспективите на развитие пред болницата.
В Инвазивната кардиология израелските гости се срещнаха с Д-р Пенко Гергански, който е специализирал в Израел и е сред малцината български лекари, които са се върнали и в момента работи в МБАЛ „Д-р Т.Венкова”.

Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
17.09.2014
На 18 септември се навършват 5 години от откриването на инвазивната кардиология в Габровската болница.
Това е един от големите инвестиционни проекти станал възможен благодарение на ОЛВ Клиника и нейния директор по това време Люк Ван ден Бремт, който ни повярва и направи тази значителна инвестиция. Много са хората, които трябва да споменем, хората които, без чието активно сътрудничество и съпричастност проектът не би бил възможен.
На първо място трябва да споменем д-р Божидар Паралчев изпълнителен директор на болницата, който е в основата на идейния проект.
Хората, които имат принос за реализирането на проекта: проф. д-р Хендрикс, проф. д-р Марио Станкев от Националната кардиологична болница, д-р Александър Доганов, д-р Пенко Гергански, доц. Д-р Пламен Гацов, д-р Милена Пехливанова, г-н Вили Ван Импе, г-жа Марияна Башева, медицинските сестри от Националната кардиологична болница - Марияна Гьорева и Теодора Иванова, Министерство на здравеопазването с подкрепа и отпуснати средства и целия екип на Кардиологично отделение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.
За тези 5 години не само се утвърдихме и израснахме, ние продължихме да инвестираме и изградихме модерен интензивен кардиологичен сектор, доокомплектовахме ангиографа с UPS, закупихме нов инжектор. Само след месец ще имаме изцяло обновено кардиологично отделение. Опитваме се да осъществяваме политиката си за паралелни инвестиции в инфраструктура, апаратура и най-вече в кадри.
Най-същественото ни постижение е, че обучихме и сертифицирахме двама инвазивни кардиолози – д-р Мирослав Стоянов и д-р Лъчезар Смилов, обучаваме и 5 специализанти по кардиология и се надяваме, че само след месец ще имаме и шести. Е дин от тях се обучава и като инвазивен кардиолог. Двама от лекарите ни преминаха едномесечно обучение в ОЛВ Клиника.
От създаването на Инвазивната кардиология проф. Хендрекс от ОЛВ Клиника гостува ежегодно с екипа си и провежда обучения на целия ни екип. Той и неговите колеги въведоха като методика ротаблацията и FFR метод за инвазивна оценка на съдовете, което нарежда нашата болница сред малкото инвазивни кардиологии в страната, които използват тези методики.
Пет години не са малко време, но са достатъчни за да се утвърдим и да имаме претенциите да сме сред най-добрите. Имаме желание да се развиваме и разчитаме на постоянните си партньори.
Благодарим на всички сестри и лекари от Кардиологично отделение за спасените животи, за безсънните нощи, за желанието да се квалифицират и израстват всеки ден.
Без всички вас днес този рожден ден нямаше да бъде възможен.


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
19.08.2014
Областната болница отново получи дарение от O.L.V. Clinic гр. Аалст Белгия.
Дарението се състои от болнични легла с матраци, пациентски монитори, перфузори, операционна лампа, дихателни апарати, хирургически инструменти, микроскопи, медицински консумативи и литиратура.
Дарението ще бъде разпределено по отделения, следващите дни.
По мнение на началника на Отделение по хирургия д-р Цанков, болницата никога не е разполагала с толкова много и качествени хирургични инструменти.
Ръководството на болницата благодари на ръководството на O.L.V. Clinic за дарението и на д-р Фонтейн и г-н Вили Ван Импе за организацията.


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
07.07.2014
На 6 VІІ почина нашия уважаван колега д-р Стефан Чичоваров – хирург, бивш началник на хирургично отделение.
Един лекар, който оставя трайна следа в историята на Хирургично отделение и областната болница. Един добър човек, един висок професионалист, един лекар си отиде в един труден момент, може би за да потвърди тезата, че лекарите също са пациенти – страдащи, боледуващи, умиращи.
Благодаря ти за трудните и тежки дни, за нощните дежурства, за спасените животи, за часовете, отдадени на това да научиш един млад лекар да бъде хирург и човек.
Благодаря ти и извинявай, че в забързаното ни ежедневие аз, а може би и много колеги, пропуснахме да ти кажем, че за нас си важен човек и имаш и ще имаш място в сърцата ни.


Почивай в мир!


Д-р Нели Савчева


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
18.06.2014
setitv.com | Светлана Кацарска | 17.06.2014

Интервю на Светлана Кацарска с Главната медицинска сестра на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД, Радка Галова.

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини