МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
20.10.2014
На 19 октомври 2014г. БЛС отбеляза празникът на българския лекар - Денят на Св. Иван Рилски - Чудотворец и 25 години то възстановяване на съсловната организация с концерт във Военния клуб в гр. София.
Трима лекари от МБАЛ „Д-р Тота Венкова” са сред наградените:
д-р Тодор Шандурков за принос във възстановяването на БЛС;
д-р Станистлав Рачев със сребърна значка на БЛС;
д-р Нели Савчева - изпълнителен директор, като „Болничен мениджър на годината”.
Участник в тържествения концерт беше Хайгашот Агасян, които засвидетелства признателността си към лекарите от габровската болница.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.10.2014
Във връзка пет години от създаването на инвазивната кардиология в Габрово, проф. Хендрикс и екипа му бяха на поредно посещение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД. По време на посещението бяха обсъдени „трудни” кардиологични случаи и трите дена на посещението бяха направени процедури и изнесени теоретични обучения.
Д-р Хендрикс отбеляза със задоволство напредъка в развитието на инвазивната кардиология и бързо настъпващите видими промени в болницата – все повече напълно реновирани отделения и нова апаратура. Д-р Хендрикс заяви готовността си да продължава да работи за утвърждаването на инвазивната кардиология в Габрово като една от водещите в страната.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.10.2014
След посещението на кмета на град Петах Тиква Ицик Браверман на 10.10.2014г. в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД беше посланикът на Израел Негово Превъзходителство Шаул Камиса Рез и г-н Яков Джераси. На срещата с ръководството на болницата и кмета на Габрово госпожа Т. Христова бяха запознати с напредъка на медицината в Израел и възможности за партньорство между Габровската болница и водещи израелски болници. В инвазивната кардиология Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз се срещна с д-р Пенко Гергански и изрази възхищението си, че толкова високо квалифициран лекар е избрал да специализира в Израел, но се е върнал и работи в България.Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
09.10.2014
Кметът на Петах Тиква Ицик Браверман и Кмета на Габрово Таня Христова посетиха МБАЛ „Д-р Т. Венкова”. Гостите бяха запознати от изпълнителния директор Д-р Нели Савчева с проблемите и перспективите на развитие пред болницата.
В Инвазивната кардиология израелските гости се срещнаха с Д-р Пенко Гергански, който е специализирал в Израел и е сред малцината български лекари, които са се върнали и в момента работи в МБАЛ „Д-р Т.Венкова”.

Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
17.09.2014
На 18 септември се навършват 5 години от откриването на инвазивната кардиология в Габровската болница.
Това е един от големите инвестиционни проекти станал възможен благодарение на ОЛВ Клиника и нейния директор по това време Люк Ван ден Бремт, който ни повярва и направи тази значителна инвестиция. Много са хората, които трябва да споменем, хората които, без чието активно сътрудничество и съпричастност проектът не би бил възможен.
На първо място трябва да споменем д-р Божидар Паралчев изпълнителен директор на болницата, който е в основата на идейния проект.
Хората, които имат принос за реализирането на проекта: проф. д-р Хендрикс, проф. д-р Марио Станкев от Националната кардиологична болница, д-р Александър Доганов, д-р Пенко Гергански, доц. Д-р Пламен Гацов, д-р Милена Пехливанова, г-н Вили Ван Импе, г-жа Марияна Башева, медицинските сестри от Националната кардиологична болница - Марияна Гьорева и Теодора Иванова, Министерство на здравеопазването с подкрепа и отпуснати средства и целия екип на Кардиологично отделение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.
За тези 5 години не само се утвърдихме и израснахме, ние продължихме да инвестираме и изградихме модерен интензивен кардиологичен сектор, доокомплектовахме ангиографа с UPS, закупихме нов инжектор. Само след месец ще имаме изцяло обновено кардиологично отделение. Опитваме се да осъществяваме политиката си за паралелни инвестиции в инфраструктура, апаратура и най-вече в кадри.
Най-същественото ни постижение е, че обучихме и сертифицирахме двама инвазивни кардиолози – д-р Мирослав Стоянов и д-р Лъчезар Смилов, обучаваме и 5 специализанти по кардиология и се надяваме, че само след месец ще имаме и шести. Е дин от тях се обучава и като инвазивен кардиолог. Двама от лекарите ни преминаха едномесечно обучение в ОЛВ Клиника.
От създаването на Инвазивната кардиология проф. Хендрекс от ОЛВ Клиника гостува ежегодно с екипа си и провежда обучения на целия ни екип. Той и неговите колеги въведоха като методика ротаблацията и FFR метод за инвазивна оценка на съдовете, което нарежда нашата болница сред малкото инвазивни кардиологии в страната, които използват тези методики.
Пет години не са малко време, но са достатъчни за да се утвърдим и да имаме претенциите да сме сред най-добрите. Имаме желание да се развиваме и разчитаме на постоянните си партньори.
Благодарим на всички сестри и лекари от Кардиологично отделение за спасените животи, за безсънните нощи, за желанието да се квалифицират и израстват всеки ден.
Без всички вас днес този рожден ден нямаше да бъде възможен.


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
19.08.2014
Областната болница отново получи дарение от O.L.V. Clinic гр. Аалст Белгия.
Дарението се състои от болнични легла с матраци, пациентски монитори, перфузори, операционна лампа, дихателни апарати, хирургически инструменти, микроскопи, медицински консумативи и литиратура.
Дарението ще бъде разпределено по отделения, следващите дни.
По мнение на началника на Отделение по хирургия д-р Цанков, болницата никога не е разполагала с толкова много и качествени хирургични инструменти.
Ръководството на болницата благодари на ръководството на O.L.V. Clinic за дарението и на д-р Фонтейн и г-н Вили Ван Импе за организацията.


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
07.07.2014
На 6 VІІ почина нашия уважаван колега д-р Стефан Чичоваров – хирург, бивш началник на хирургично отделение.
Един лекар, който оставя трайна следа в историята на Хирургично отделение и областната болница. Един добър човек, един висок професионалист, един лекар си отиде в един труден момент, може би за да потвърди тезата, че лекарите също са пациенти – страдащи, боледуващи, умиращи.
Благодаря ти за трудните и тежки дни, за нощните дежурства, за спасените животи, за часовете, отдадени на това да научиш един млад лекар да бъде хирург и човек.
Благодаря ти и извинявай, че в забързаното ни ежедневие аз, а може би и много колеги, пропуснахме да ти кажем, че за нас си важен човек и имаш и ще имаш място в сърцата ни.


Почивай в мир!


Д-р Нели Савчева


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
18.06.2014
setitv.com | Светлана Кацарска | 17.06.2014

Интервю на Светлана Кацарска с Главната медицинска сестра на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД, Радка Галова.

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
11.06.2014
Мытищи посетили болгарские врачиВ течение четырех дней в Мытищах находилась с визитом делегация медицинских работников г. Габрово (Болгария). Город Габрово, основанный в начале XVI века, сегодня является крупным центром текстильной и кожаной промышленности. С 2002 года Мытищи и Габрово связывают партнерские отношения, особенно в областях местного самоуправления, социальной защиты населения, образования, здравоохранения, культуры и спорта. Ежегодно в Габрово на Международный фестиваль юмора и сатиры отправляется один из мытищинских творческих коллективов. Для продолжения сотрудничества Мытищи посетили директор многопрофильной больницы для активного лечения Нели Савичева и главный эксперт Департамента учета и финансов Министерства здравоохранения республики Болгария Марияна Колева. Гости посетили мытищинское управление здравоохранение, совершили экскурсию по городу Мытищи, посетили Жостовскую фабрику декоративной росписи и Троице-Сергиеву лавру.
Сегодня гости из Болгарии побывали в Мытищинской городской клинической больнице и в детской поликлинике №2 и встретились с главой Мытищинского района Виктором Азаровым. По словам Нели Савичевой, она впечатлена тем, что увидела, и мытищинцы могут гордиться тем, что они сделали в области здравоохранения. Она отметила, что в настоящее время система здравоохранения в Болгарии и России отличаются: что-то лучше в одной стране, что-то лучше в другой, но главное все-таки не аппаратура и оборудование, а прекрасные врачи. «Если мы утвердим партнерские отношения между нашими двумя больницами, то это будет полезно для обоих сторон». Глава района рассказал о приоритетных направлениях работы в сфере здравоохранения, условиях работы медицинских работников и подтвердил важность продолжения и развития партнерских отношений между Мытищинским районом и болгарским городом Габрово.
Затем Нели Савичева и Марияна Колева побывали в театре «ФЭСТ» и приняли участие в торжественном мероприятии, посвященном Дню медицинского работника.

http://www.mytyshi.ru/news/detail.php?ELEMENT_ID=53776
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
10.06.2014
В Мытищах День медика встречают с побратимами


Накануне профессионального праздника российских медиков в Мытищинский район приехала делегация работников здравоохранения из болгарского города Габрова.

Мытищи и Габрово уже около десяти лет связывает договор о партнёрстве, между городами-побратимами активно развивается сотрудничество в сфере культуры, просвещения, вопросов муниципального самоуправления.

Теперь очередь за медиками: прямые контакты профессионалов, обмен опытом практической работы пойдут на пользу обеим сторонам. Особенно, если учесть набирающие темп процессы модернизации и реформирования в сегодняшнем российском здравоохранении.

В Мытищинский район приехали директор габровской многопрофильной больницы для активного лечения Нели Савчева и главный эксперт департамента учёта и финансов министерства здравоохранения Ресбублики Болгария Мария Колева.

Программа визита чрезвычайно насыщенная. Помимо посещения медицинских учреждений района, встреч с коллегами и осмотра достопримечательностей города, запланированы обзорные экскурсии по Подмосковью с посещением Жостовской фабрики декоративной росписи и Троице-Сергиевой Лавры.

Болгарские гости примут участие в районном торжественном мероприятии, посвящённом Дню медицинского работника.

Анна ГОРБАЧЁВА

Фото Вячеслава НЕСТЕРОВА


http://ia-mtsh.mosoblonline.ru/multimedia/novosti/novosti/-v-mytishchakh-den-medika-vstrechayut-s-pobratimami/
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини