МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
04.11.2013
На 1 ноември ръководството на МБАЛ "д-р Тота Венкова" АД - гр. Габрово, проведе обучение на персонала на лечебното заведение по проблемите на профилактика, диагностика и контрола на ВБИ. Обучението премина в контекста на утвърдения медицински стандарт по превенция и контрол на ВБИ ( Нар. 21/18 юли 2005).

Проведено от Доц. д-р Росица Вачева


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
28.10.2013
БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Искам да изкажа дълбока благодарност и уважение към персонала на Спешно отделение, Трето вътрешно и Реанимация за навременните и добросъвестни действия при спасяването на моят син Ивайло Стоянов. Особени благодарности на доктор Бояджиев и на жените от Реанимация.
Желая ви успешна работа в трудните времена!
Бъдете живи и здрави!

Стоян Цонев

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
27.09.2013
На 29 септември е Световният ден на сърцето и във връзка с неговото отбелязване МБАЛ Габрово ще проведе от 11ч. до 12ч. тематично обучение за пациенти, което ще се състои в Кардиологично отделение с лектор от Д-р. Мирослав Стоянов, на тема "Вторична профилактика на исхемична болест на сърцето - живот след инфаркта".
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
23.09.2013
На 18 септември 2013г. Н.пр. Аник ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България бе на посещение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” . Тя беше придружена от г-н Иван Ненов и г-жа Мариана Башева от Клуб „Приятели на Белгия”.
Изпълнителният директор д-р Нели Савчева запозна гостите с дейността на лечебното заведение и съвместната дейност на МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” и O.L.V. Clinic – гр. Аалст, Белгия, с планувания обмен на кадри за 2013г. и изпълнението на проекти с европейско финансиране.
Н.пр. Аник ван Калстър изрази задоволството си от развитието на партньорските отношения между двете болници и изпълняваните проекти финансирани с европейски и собствени средства.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
23.09.2013
От 9 до 13 септември 2013г. Проф. Г. Хендрикс с екип медицински сестри от O.L.V. Clinic - гр. Аалст, Белгия бяха на работно посещение в Инвазивна кардиология на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова”. Осъществени бяха инвазивни процедури съвместно с лекари от Кардиологично отделение на болницата.
Проведено бе и обучение на общопрактикуващи лекари от региона за доболнично поведение при пациенти с Остър миокарден инфаркт.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
03.09.2013
На 27 август 2013 г. министър д-р Андреева беше на посещение в МБАЛ”Д-р Тота Венкова” АД. Открито бе реновирано отделение по Клинична патология. Апаратурата е закупена с капиталови средства на Министерство на здравеопазването.
С тази инвестиция в лечебното заведение се осигурява диагностика на онкологичните заболявания и се подобряват условията на труд на служителите.
Министър д-р Андреева даде много висока оценка за работата на лечебното заведение.


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
06.08.2013
Преглед на снимка в оригинални размери


ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД 2007- 2013
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”

АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА

Схема за безвъзмездна финансова помощ
BG 051 PO 001- 2.3.02 „Безопасен труд”

Проект „Подобряване условията на труд в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова” АД гр. Габрово”

Регистрационен номер на договора: ESF – 2302-04-02010
Регистрационен номер на проектното предложение: ESF – 2302-04-02011,
BG 051PO001- 2.3.02- 0083

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз


Покана/ съобщение:

На 9.08.2013 г. – петък, от 11,30 часа в конферентната зала на болницата ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Безопасен труд”.
Поканват се всички служители, пациенти, посетители на болницата, журналисти, партньори и заинтересовани лица.Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ
на Европейския социален фонд.
МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД гр. Габрово носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция
на Европейския съюз или Агенцията по заетостта.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
16.07.2013
„Кантате Домино“ трогнаха с песните си пациенти и персонал в болницата
НАДЕЖДА ТИХОВА

Ангелските гласове на момчетата от световноизвестния хор от град Аалст, Белгия „Кантате Домино“ трогнаха с песните си пациенти и персонал на областната болница в Габрово. За пръв път в историята на болницата различните отделения на здравното заведение вчера бяха огласяни от кристалните мелодии, които сякаш носеха душевен мир. Във фоайето на детското отделение малкото изнесени от родителите им дечица слушаха с отворени уста гласовитите батковци, а след като свършиха да пеят, се снимаха с тях за спомен. Приятно впечатлени от необичайния жест на гостите бяха и болните от останалите отделения, които можеха да излязат във фоайето на отделението. Всъщност музикалните послания за здраве бяха чути и от лежащите по стаите.
Видимо уморени от пътя и жегата белгийските таланти, техният диригент Давид Де Геест и останалите им ръководители пристигнаха в болницата вчера следобед час по-късно от уреченото време. Заедно с тях беше и инициаторът за необичайния подарък за габровските пациенти – терапия с музика, д-р Етиен Фонтейн. Д-р Фонтейн от Кралската болница в Аалст е не само уролог, който оперира и консултира пациенти в габровската болница. Той е и председател на фондацията „Хора в помощ на България: Аалст-Габрово“, която птоддържа контактите между двата партньорски града и бониците в тях. Момчетата от хора бяха посрещнати от директора на болницата д-р Нели Савчева с думите на педиатър: „За пръв път виждам толкова много здрави деца в болницата и то пред моя кабинет.“ Д-р Савчева призна, че в болницата не се е случвало подобно събитие. Тя се пошегува, че ако след изпълнението на хора болните се почувстват по-добре отколкото от лечението на лекарите, тя ще трябва да назначи всичките певци на щат.
Общо 50 момчета участват в четвъртото турне в България на прочутия хор „Кантате Домино“, обясни за читателите ни диригентът Давид Де Геест. От тях 25 са малки момчета, а другите – тийнеджъри. Г-н Де Гест призна, че идеята да пеят за пациентите в здравното заведение е на неговия добър приятел д-р Етиен Фонтейн. Според диригента всички концерти на хора в различните градове на България са преминали при много голям интерес. Залите са били пълни, а аплодисментите много и искрени. Давид Де Геест е убеден в лечебната сила на музиката. Според него музикалната терапия просто кара хората да изпитват положителни емоции и така им действа оздравяващо. Няколко часа по-късно хорът „Кантате Домино“ събра овациите на габровци с прекрасния си концерт в зала „Възраждане“.


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
24.06.2013
На 26 юни 2013г. от 12.30ч. в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД ще се проведе пресконференция във връзка с изпълнение на проект „Подобряване условията на труд в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова” АД гр. Габрово"изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини