МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
27.12.2013
Медицински грижи и благотворителност
в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, гр. ГабровоМедицински грижи и благотворителност получи бездомник в габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова”. Пациентът е приет и настанен за лечение на 16 декември 2013г. в лечебното заведение.

В качеството си на изпълнителен директор благодаря на всички лекари и сестри, които не само се погрижиха за здравето на пациента, а стоплиха и сърцето му като му дариха храна, дрехи, пари, а някои дори дариха част от коледните си ваучери. В компанията се включиха и пациенти.

Благодаря ви колеги, че в тези трудни дни освен професионализъм проявявате и човечност и съпричастност към най-уязвимите групи от населението.Д-р Нели Савчева
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
13.11.2013
От 4 до 15 ноември 2013г. на работно посещение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, гр. Габрово е урологът д-р Етиен Фонтейн от Белгия, който е председател на сдружението „Хора в помощ на България – Аалст – Габрово” и е в основата на партньорските отношения между Кралската болница в гр. Аалст и МБАЛ „Д-р Тота Венкова”. Той участва в операции и клинични прегледи на пациенти съвместно с габровските си колеги от Отделение по урология в лечебното заведение.
От 4 до 8 ноември 2013г. на посещение в болницата бе д-р Лелоуп – пулмолог, който заедно с габровските пулмолози, извърши бронхоскопии за откриване на карцином на белия дроб на пациенти, при които диагностиката е трудна дори за водещи пулмолози в страната.
На 8 ноември 2013г. екип от белгийски и габровски лекари осъществи успешна операция на 26 годишен пациент със злокачествено заболяване на тестисите – ретроперитонеална лимфмаденоектомия, която се прави за първи път в лечебното завединие. Екипът от белгийски лекари се състои от д-р Карпентие – добре известен експерт в Белгия по туморната патология на тестиси, с голям опит в уро-онкологията, д-р Верпоорт – негов асистент и урологична сестра Катлиин Леурс.
Освен белгийски лекари от 11 до 16 ноември 2013г. в лечебното заведение е и д-р Хворов - кандидат на медицинските науки, завеждащ урологично отделение на болницата в побратимения на гр. Габрово руски град Мъйтищи. Той работи съвместно с белгийските и габровските уролози.
От 11 до 17 ноември 2013г. на посещение в болницата е и господин Велдер – програмен мениджър на операционен блок в O.L.V. клиник. Той ще се запознае с всички дейности в операционната на болницата, Отделение по анестезиология и интензивно лечение и интензивно кардиологично отделение.
Традиционните международни работни срещи правят болницата конкурентноспособна и дават възможност да се предлага на пациентите най-добрата медицинска помощ, която могат да получат само във водещи европейски клиники.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
04.11.2013
На 1 ноември ръководството на МБАЛ "д-р Тота Венкова" АД - гр. Габрово, проведе обучение на персонала на лечебното заведение по проблемите на профилактика, диагностика и контрола на ВБИ. Обучението премина в контекста на утвърдения медицински стандарт по превенция и контрол на ВБИ ( Нар. 21/18 юли 2005).

Проведено от Доц. д-р Росица Вачева


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
28.10.2013
БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Искам да изкажа дълбока благодарност и уважение към персонала на Спешно отделение, Трето вътрешно и Реанимация за навременните и добросъвестни действия при спасяването на моят син Ивайло Стоянов. Особени благодарности на доктор Бояджиев и на жените от Реанимация.
Желая ви успешна работа в трудните времена!
Бъдете живи и здрави!

Стоян Цонев

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
27.09.2013
На 29 септември е Световният ден на сърцето и във връзка с неговото отбелязване МБАЛ Габрово ще проведе от 11ч. до 12ч. тематично обучение за пациенти, което ще се състои в Кардиологично отделение с лектор от Д-р. Мирослав Стоянов, на тема "Вторична профилактика на исхемична болест на сърцето - живот след инфаркта".
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
23.09.2013
На 18 септември 2013г. Н.пр. Аник ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България бе на посещение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” . Тя беше придружена от г-н Иван Ненов и г-жа Мариана Башева от Клуб „Приятели на Белгия”.
Изпълнителният директор д-р Нели Савчева запозна гостите с дейността на лечебното заведение и съвместната дейност на МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” и O.L.V. Clinic – гр. Аалст, Белгия, с планувания обмен на кадри за 2013г. и изпълнението на проекти с европейско финансиране.
Н.пр. Аник ван Калстър изрази задоволството си от развитието на партньорските отношения между двете болници и изпълняваните проекти финансирани с европейски и собствени средства.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
23.09.2013
От 9 до 13 септември 2013г. Проф. Г. Хендрикс с екип медицински сестри от O.L.V. Clinic - гр. Аалст, Белгия бяха на работно посещение в Инвазивна кардиология на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова”. Осъществени бяха инвазивни процедури съвместно с лекари от Кардиологично отделение на болницата.
Проведено бе и обучение на общопрактикуващи лекари от региона за доболнично поведение при пациенти с Остър миокарден инфаркт.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
03.09.2013
На 27 август 2013 г. министър д-р Андреева беше на посещение в МБАЛ”Д-р Тота Венкова” АД. Открито бе реновирано отделение по Клинична патология. Апаратурата е закупена с капиталови средства на Министерство на здравеопазването.
С тази инвестиция в лечебното заведение се осигурява диагностика на онкологичните заболявания и се подобряват условията на труд на служителите.
Министър д-р Андреева даде много висока оценка за работата на лечебното заведение.


Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини