МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
23.12.2011
На 16 декември 2011г. ръководството на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" и председателят на РК на БЛС д-р Пламен Панов връчиха на д-р Снежина Рашкова Годишната награда на БЛС и парична премия.

Д-р Снежина Рашкова работи като началник на Кардиологично отделение и бе наградена за дългогодишната си отговорна и високопрофесионална дейност.
Д-р Савчева изтъкна, че д-р Рашкова съчетава две от най-важните неща за един лекар - завиден професионализъм и висок морал, като добави, че ако повече български лекари имат тези качества, кризата на доверие между българските лекари и пациенти не би имала подобно измерение. Д-р Савчева и благодари от името на ръководството и от името на Медицинския съвет за отговорната, прецизна и всеотдайна дейност като кардиолог и началник отделение. Със задоволство отбеляза, че д-р Рашкова остава да работи в лечебното заведение на една от най-отговорните позиции - консултант-кардиолог.
Награди от ръководството получиха и най-младият началник отделение д-р Анелия Толева и д-р Васил Василев като началник отделение с най-дългогодишен стаж. Д-р Тотьо Йовчев беше определен от Медицинския съвет като най-добър мениджър за 2011г. за организация на работата в Нефрологично отделение и Центъра по Хемодиализа.

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
18.10.2011
На 18 октомври министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов и началника на кабинета г-жа Таня Андреева, министърът по управление на средствата от европейския съюз г-н Томислав Дончев, депутата г-н Цветомир Михов посетиха МБАЛ "Д-р Тота Венкова". Болничното ръководство представи дейността на лечебното заведение и най-наболелите проблеми. Двамата министри посетиха болнични отделения.

На проведената среща изпълнителния директор потърси спешно финансиране за ремонт на терасите на основния корпус и увеличаване на финансирането за медикаменти за лечение на онкологични пациенти. След проведените разговори ръководството на болницата е оптимистично настроено във връзка с решение на поставените проблеми.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
17.10.2011
На 14 октомври в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" постъпи 14 годишно момиче с масивен мозъчен кравоизлив. Благодарение на добрата работа в екип в състав от д-р Папазова, д-р Паралчева и д-р Бенков детето бе диагностицирано и спешно преведено в УМБАЛ СМ "Пирогов". Детето бе транспортирано с линейка на ЦСМП до летището в Горна Оряховица, придружено от началника на ОАИЛ д-р Иванов и началника на Педиатрично отделение д-р Пашова. От Горна Оряховица до София детето беше транспортирано с хеликоптер на правителствения авиоотряд след разрешение на Премиера г-н Бойко Борисов.
Транспорта на детето се заплаща от бюджета на Министерски съвет.

Ръководството на лечебното заведение изпрати благодарствени писма до министъра на транспорта и премиера.
Лечението на детето продължава в Детска реанимация на УМБАЛ СМ "Пирогов", гр. София.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
16.10.2011
Седмица на кардиологията в МБАЛ "Д-р Тота Венкова"

От 10 до 15 октомври в Габровската болница се проведе Седмица на кардиологията, с която болницата отбеляза две години от създаване на сектора по инвазивна кардиология. Със сектора по инвазивна кардиология областната болница се нареди сред болниците, предлагащи високотехнологични процедури за лечение на сърдечно-съдови заболявания. Тази инвестиция е факт благодарение на щедрата подкрепа на OLV Clinic гр. Аалст Белгия.

В кардиологичната седмица най-съществено място заема работното посещение на проф. д-р Хендрикс, който е гост за четвърти пореден път на инвазивната кардиология и медицинските сестри Лизбет де Блок и Тине ван Вилиндале. Професор д-р Хендрикс, покойния вече д-р Доганов и д-р Пехливанова бяха първите инвазивни кардиолози, които поставиха началото. Те обучиха нашите кардиолози и днес болница е една от малкото в страната, която има четирима сертифицирани инвазивни кардиолози - д-р Стоянов, д-р Гергански, д-р Топалов и д-р Смилов.

В рамките на кардиологичната седмица ежедневно под ръководството на проф. д-р Хендрикс бяха осъществени средно по шест инвазивни процедури. В два от дните бяха извършвани и процедури на остри миокардни инфаркти. Инвазивната кардиология в Габрово вече има авторитет и извън областта и си партнира успешно с други инвазивни кардиологии - НКБ - София, Русе, Велико Търново и Токуда - София.

При всяко посещение в Габрово проф. д-р Хендрикс освен методична подкрепа въвежда и нова методика. Този път заедно със медицинските сестри Лизбет де Блок и Тине ван Вилиндале ще се проведе процедура ротаблация. Това е метод за отстраняване на калциеви отлагания по кръвоносните съдове, като по този начин се нормализира проходимостта на кръвоносния съд.

Вече е практика подобни процедури да се излъчват в реално време и да бъдат показвани на кардиолози и общопрактикуващи лекари от областта.

Партньорството между OLV Clinic и МБАЛ "Д-р Тота Венкова" се развива и обогатява. В проектите за развитие на кардиологията се обсъжда обучение на габровски кардиолог за поставяне на постоянни пейсмейкъри. До този момент това се осъществяваше в университетски клиники в София и Плевен. По този начин стремежа на болничното ръководство е да се предоставя на пациентите от габровска област пълен обем кардиологична помощ на европейско ниво.

Най-висока оценка за нивото на инвазивната кардиология даде самия проф. д-р Хендрикс, който отбеляза големия напредък от 2009г. до днес.

И.Д. кмет на Община Габрово посети МБАЛ "Д-р Тота Венкова", за да се срещне с госта на габровската болница проф. д-р Хендрикс и да му благодари за безвъзмездната висококвалифицирана помощ, която оказва на пациентите от Габровска област.
Г-н Добрин Савчев изрази надежда, че д-р Хендрикс ще продължи да бъде свързан с габровската инвазивна кардиология.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
05.10.2011
Във връзка с втората годишнина от откриването на инвазивната кардиология в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" гр. Габрово ще се проведе седмица на кардиологията от 10 до 15 октомври. Гост на болницата ще бъде д-р Хендрикс и медицинските сестри Лизбет де Блок и Тине ван Вилендале. Те ще работят в инвазивната кардиология на габровската болница и ще представят нова методика - ротаблация. Процедурата ще бъде представяна on line на общопрактикуващи лекари и кардиолози от областта.
Специалисти по кардиология, общопрактикуващите лекари и пациенти ще могат да получат консултативна помощ в рамките на седмицата по следния график:

понеделник 13.00 - 17.00ч. - д-р Гергански;
вторник 13.00 - 17.00ч. - д-р Смилов;
сряда 13.00 - 17.00ч. - д-р М. Стоянов;
четвъртък 13.00 - 17.00ч. - д-р Хендрикс.

Прегледите са с предварително записване на тел. 066/80 44 24.
Цената на прегледа е по ценоразпис на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД.

изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
04.10.2011
На 3 октомври 2011г. МБАЛ "Д-р Тота Венкова" получи поредна помощ от O.L.V. Clinik. Помощта е една от най-значимите, които е получавала областната болница.

Получената помощ се състои от: две операционни маси Maquee, една операционна лампа, два ехографа, ендоскопска апаратура с монитори, седем легла за хемодиализа, гинекологична маса, апаратура и консумативи за инвазивната кардиология,100 нощни шкафчета за пациенти и матраци.
Помощта се получава своевременно, тъй като се очаква до края на месеца в болницата да се проведе процедура по акредитация, като ще се направи цялостна оценка на медицинската дейност, в тава число и на оборудването на лечебното заведение с медицинска апаратура.
Изпълнителния директор д-р Нели Савчева изпрати благодарствен e-mail на ръководството на O.L.V. Clinik, г-н Вили Ван Импе, д-р Етиен Фонтейн, сестра Бенедикта - основни организатори по изпращането на помощта.
В организацията по комплектоването и получаване активно се включи и Клуб "Приятели на Белгия".
Очаква се следващите дни помощта да се разпредели в отделенията на болницата от постоянната комисия за хуманитарни помощи.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
30.09.2011
На 29 септември се проведе конкурс за началници на Вътрешно и Кардиологично отделения, които са едни от основните болнични отделения.

Конкурсите бяха спечелени от д-р Росица Шумкова за Вътрешно отделение и д-р Мирослав Стоянов за Кардиологично отделение. Назначената със заповед на изпълнителния директор комисия постави отлична оценка на двамата кандидати.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
01.09.2011
На 31 август МБАЛ "Д-р Тота Венкова" подаде документи за акредитация на лечебното заведение за цялостната медицинска дейност и за обучение на студенти и специализанти.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
01.09.2011
МБАЛ "Д-р Тота Венкова" получи дарение от Българската Коледа два кувьоза и респиратори . Така в Неонатологично отделение най-малките новородени ще бъдат лекувани с най-съвременна апаратура.
Отделението по неонатология е с второ ниво на компетентност. В него работят пет лекари, като началника на отделението е със специалност неонатология, трима лекари са със специалност детски болести, а двама от лекарите специализират неонатология.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
22.08.2011
Екип на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД отговаряше за медицинското осигуряване на похода до връх Шипка по повод 134 годишнината от Шипченската епопея.

Водач на похода беше г-н Николай Петров, който е пациент на инвазивна кардиология. На г-н Петров му е поставен стент по повод остър миокарден инфаркт преди осем месеца.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 ... 9 10 11

Категории новини