МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
01.09.2011
МБАЛ "Д-р Тота Венкова" получи дарение от Българската Коледа два кувьоза и респиратори . Така в Неонатологично отделение най-малките новородени ще бъдат лекувани с най-съвременна апаратура.
Отделението по неонатология е с второ ниво на компетентност. В него работят пет лекари, като началника на отделението е със специалност неонатология, трима лекари са със специалност детски болести, а двама от лекарите специализират неонатология.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
22.08.2011
Екип на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД отговаряше за медицинското осигуряване на похода до връх Шипка по повод 134 годишнината от Шипченската епопея.

Водач на похода беше г-н Николай Петров, който е пациент на инвазивна кардиология. На г-н Петров му е поставен стент по повод остър миокарден инфаркт преди осем месеца.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
20.08.2011
На 18 август МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД получи дарение - кухненско оборудване, три монитора, два аспиратора, инструментариум, антидекубитални дюшеци и канцеларски материали.
Събирането и транспортирането е дело на габровката Татяна Георгиева, която за пореден път е дарител на болницата.

С благодарност,
Екипът на МБАЛ Габрово
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
20.06.2011
На 17 юни на официално посещение в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" бяха Почетен консул за България в Източна Фландрия Вили Ван Импе, д-р Фонтейн и в качеството си на Председател на Фондация "Марсел Де Бископ Аалст- Габрово" и систър Бенедикта. На срещата с ръководството на болницата бяха обсъдени текущите проекти за хигиена на ръцете, инвазивната кардиология, мястото на помощите от O.L.V. Clinic за развитие на болницата.
Гостите бяха запознати от д-р Савчева със стратегическите планове на болничното ръководство за развитие на лечебното заведение и разработените проекти за европейско финансиране.
Обсъдени бяха и предстоящи обучения в O.L.V. Clinic през месец ноември 2011г. на д-р Георги Иванов - Началник на ОАИЛ и м.с. Тереза Гатева от същото отделение
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
20.06.2011
На 16 юни МБАЛ "Д-р Тота Венкова" бе посетена от служители на Американското посолство във връзка с подаден проект за финансиране от болницата.
Проектът е за ремонт на интензивен сектор на Отделението по нервни болести. Той включва пълен ремонт с подмяна на електрическата и ВИК инсталация, подови настилки, климатизация и ремонт на санитарни възли.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
20.06.2011
От 27 април до 27 май тази година д-р Мирослав Стоянов бе на поредно обучение в O.L.V. Clinic, гр. Аалст - Белгия. Д-р Стоянов е кардиолог и работи в сектора по инвазивна кардиология от създаването му.
Обучението бе във връзка с въвеждане на нова методика в инвазивната кардиология (ротаблация на коронални артерии). Д-р Стоянов работи като първи и втори оператор в във всички процедури, които се работят в O.L.V. Clinic, една от най-добрите инвазивни кардиологии в Европа и света.
През месец септември тази методика ще се въведе в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" и ще се
наредим сред малкото университетски инвазивни кардиологии, които практикуват методиката.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
17.06.2011
Приключи работната визита на белгийския уролог д-р Етиен Фонтейн. През изминалите две седмици, в нашата болница, с негово участие бяха извършени множество операции от целия спектър на урологичната патология. За първи път беше извършено радикално премахване на бъбрек с прилежащия му уретер поради туморен процес. Операцията продължи повече от 5 часа.
На няколко пациенти бяха напълно разбити, по безкръвен метод, бъбречно-уретерни камъни.
Оперирани бяха и пациенти с доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза, както и с тумори на пикочния мехур, отново по енодскопски метод.
Повечето от оперираните пациенти са вече изписани с много добро повлияване след лечението.
През изминалите две седмици, д-р Фонтейн консултира десетки пациенти от Габрово и региона.
Изминалите 14 дни бяха изморителни, но и изпълнени с удоволетворение от постигнатите добри резултати. Изпращаме д-р Фонтейн с голяма благодарност и с покана скоро пак да ни посети.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
30.05.2011
След продължително боледуване почина нашият колега
Д-р Николай Куртев.


Години наред той оглавяваше Отделението по ендокринология. С прецизната си работа и взискателност той издигна на по-високо ниво ендокринологичната помощ. Той обучаваше пациенти, специализанти и медицински сестри. Беше учител и лекар за всички нас. Надяваме се, че с грижите си последните дни и часове сме били достатъчно колегиални и на високо професионално ниво. Надяваме се, че е видял в последните си часове болницата такава, каквато искаше да бъде.

Последно сбогом!
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
26.05.2011
На 19 май 2011г. Хонорованият консул на България за Източна Фландрия г-н Вили Ван Импе, придружен от председателя на клуб "Приятели на Белгия" г-жа Марияна Башева беше гост на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД и проведе среща с изпълнителния директор.
Бяха разгледани развитието на проектите за инвазивна кардиология, направените дарения за 2010г., предстоящото гостуване на д-р Фонтейн и обмяна на кадри между O.L.V. Clinic и МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД, както и предстоящи дарения за габровската болница.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
18.05.2011
В средата на месец юни габровската областна болница се готви да посрещне, за пореден път, известния белгийски уролог от Аалст д-р Етиен Фонтейн. Тази поредна негова визита в Габрово е част от дългогодишното ползотворно сътрудничество между нашата болница и болница OLV.
Заедно с тукашните си колеги , д-р Фонтейн ще има възможността да оперира пациенти по най-съвременните ендоскопски техники за лечение на редица урологични заболявания като: аденом на простатната жлеза, бъбречно каменна болест, тумори на бърбреците и пикочния мехур, вродени заболявания в детска възраст и т.н.
Беше закупена нова урологична апаратура , която ще помогне за извършването на описаните операции по правилата на най-съвременната урологична практика.
изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категории новини