МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
28.05.2013
МБАЛ ”Д-Р ТОТА ВЕНКОВА” за пореден път събра специалисти от страната на работна среща. Този път амбициите на болничното ръководство и началника на хирургичното отделение д-р Димитър Цанков са да покажат пред хирурзите от страната, че и извън университетските болници може да се въвеждат най-добри европейски практики. Гости са водещи хирурзи от страната, представители на фирми-производители на консумативи и медицинска апаратура.
От години лечебното заведение има партньорски отношения с ОЛВ Клиника от гр. Аалст в Белгия. Резултат от тези отношения е изграждането на инвазивна кардиология, обмяната на кадри в областта на инвазивна кардиология, урология, ортопедия, клинична патология. В ОЛВ Клиник са специализирали 12 лекари от габровската болница.
На седмицата на лапароскопската хирургия водещия хирург Ив Ван Молем и д-р Цанков, ще направят демонстративни лапароскопски операции на дебело черво, хиатални и ингвинални хернии, които ще бъдат наблюдавани в реално време от гостите хирурзи, който ще имат възможност да зададат въпросите си към д-р Молем.
Паралелно с хирургичните екипи работят и уролозите на МБАЛ ”Д-Р Тота Венкова”, където гост е д-р Етиен Фонтейн. Д-р Фонтейн е вече почетен гражданин на Габрово и гостува за пореден път в областната болница в Габрово.

Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери Преглед на снимка в оригинални размери
 


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина