МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
"Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово
27.11.2015
На 21 ноември в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” се проведе заключителна пресконференция по проект BG161PO001/1.1-08/2010  „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации”, „МБАЛ-Габрово АД изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания” на стойност 5 535 608, 77лв.
На пресконференцията присъстваха: Министърът на здравеопазването Д-р Петър Москов, Заместник министърът Д-р Адам Персенски, Вицепремиерът г.н Томислав Дончев, Кметът на град Габрово г.жа Таня Христова.

Д-р Савчева отбелязва, че изпълнението на проекта е посветено на 160 години от рождението на патрона на лечебното заведение д-р Тота Венкова. В презентацията се показва как Министерство на здравеопазването и ръководствата на МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” използват европейско финансиране за изграждане устойчиви политики за развитие на лечебното заведение, а не просто се „усвояват средства”. Показана бе не само новата апаратура , а и лекарите, които ще работят с нея. До всеки апарат има квалифициран лекар, който ще работи, а част от тези лекари са специализирали във водещи европейски клиники.
В изказването си вицепремиера Томислав Дончев отбеляза ,че най-добре изхарчените пари са тези ,които директно подобряват живота на хората.
Д-р Москов отбеляза, че резултатите от изпълнението на проекта са много добри и са такива благодарение на добрия административен капацитет на лечебното заведение.
Гостуващите директори от болницата O.L.V. Clinic в гр. Аалст и гр. Гент, Белгия не скриха задоволството си от това как се харчат ефективно средства на европейските данъкоплатци.

Д-р Москов откри реновираното Вътрешно отделение със средства на Министерство на здравеопазването, като разговаря с лекарите. Д-р Москов посети и Отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, където разговаря с лекар от болницата, който е пациент в отделението, като му вдъхна надежда в сериозната битка, която му предстои, а д-р Москов получи подкрепа от колегата си за реформата. Същите думи чу министъра и от лекарите във Вътрешно отделение.
За край на пресконференцията беше избрана посланието: „Това нито е най-високия, нито е най-стръмния връх, който ще покорим заедно”


 


изглед за печат изпрати на приятел създай pdf с тази новина